Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

– Texten är en sådan fruktansvärd hets mot muslimer. Det fick oss att reagera så starkt. Vi menar att det finns en poäng att många anmäler Avpixlat så att polisen förhoppningsvis ser allvaret i det här, säger Henrik Johansson på den antirasistiska sajten Inte rasist men. Sajten uppmanar sina läsare att polisanmäla Avpixlat för hets mot folkgrupp.

Bakgrunden är att Avpixlat har publicerat en artikel där islam jämställs med nazism. Artikeln är full med antimuslimska påståenden. Till exempel hetsas mot muslimer som väljs in i riksdagen.

"Vad tycker du? Skulle du vilja ha en nazist i riksdagen? – Så klart inte! Men en muslim accepterar du?"

I artikeln sprids även antimuslimska myter om konsekvenserna av muslimsk invandring och barnafödande.

"Man skäms nästan att citera och medge att en svensk kan vara så naiv, men någon sa: 'vi skall vara snälla mot muslimerna för att dom skall vara snälla mot oss när dom får makten …' Vad som väntar oss, när muslimerna genom invandring och hög nativitet kommit i majoritet, är dhimmi-status, en ställning som andra klassens medborgare i vårt eget land.", står det i artikeln.

Vidare påstås att det ofta inte är möjligt att "terapera unga muslimska brottslingar". Muslimer utmålas även som våldtäktsmän:

"I västerlandet, när muslimen ser en ensam kvinna, 'syndigt' klädd och på ett olämpligt ställe, så frågar han sig 'har hon verkligen en ägare som passar upp på sin egendom som det bör sig?' Denna kvinna, utan ägare, är fritt vilt säger han sig, och man kan ta henne i besittning".

Hittills har närmare 20 polisanmälningar lämnats in till polisen, uppger Henrik Johansson på Inte rasist men. Avpixlat har efter uppmärksamheten ändrat lite i formuleringarna i texten.