Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Enligt Weyman Bennett på Unite Against Fascism så har antalet hot och attacker ökat efter EU-valet. Weyman Bennett har själv mottagit hot om att han kommer att dödas innan årets slut "för brott mot alla lojala vita patrioter och brittiska nationalister", skriver The Guardian.

Bakom hoten står en grupp som kallar sig Aryan Martyrs' Brigade (Ariska martyrernas brigad). Polisen utreder nu hotet mot Weyman Bennett.

Polisen tar hoten på allvar

Weyman Bennett har tidigare utsatts för olika former av hot, men den här gången har polisen meddelat att han ska ta dödshotet på största allvar.

Även andra har mottagit hot bland annat via e-post. Åtminstone en av dem som utsatts för hot hade innan förekommit på en bild i samband med protester mot British National Party (BNP).

Misshandel

En som nyligen utsattes för våld är 23-årige studenten Gary McNally. Efter valet till EU-parlamentet, där BNP fick två mandat, deltog McNally vid ett protestmöte. Efter mötet dök bilder på honom upp på en hemsida som har kopplingar till Aryan Martyrs' Brigade. Bara några dagar senare attackerades Gary McNally utanför sitt hem. McNally, som ådrog sig skärsår och andra skador i samband med misshandeln, fick föras till sjukhus.

– Efter misshandeln trodde att jag hade blivit blind på mitt vänstra öga. Attacken har gjort mig mycket rädd - BNP visar upp en respektabel fasad, men jag antar att detta är vad som händer om du offentligt stå upp och visar dem motstånd, säger Gary McNally till The Guardian.