Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Vänsterpartiets ordförande i Stockholm Seluah Alsaati tog på Facebook initiativ till en antirastisk manifestation i Stockholm under parollen Inte i mitt namn. På manifestationen talade riksdagspolitikerna Veronica Palm (S), Mehmet Kaplan (MP) och Christina Höj Larsen (V). Även kvinnonätverket StreetGäris och Alexander Bengtsson från Expo höll anföranden på manifestationen.

– För mig handlar antirasism om att stå upp för varandras rättigheter. Att stå upp för ett samhälle där vi kan leva tillsammans på lika villkor. Det är viktigt ska vi ha ett samhälle där vi lever tillsammans så ska det vara på lika villkor, sa Bengtsson.

Slogan på manifestationen "Inte i mitt namn" är inspirerad av Tillsammanskapets kampanj med samma namn, som uppmanar människor att ta en bild på sig själv med texten "Inte i mitt namn" för att markera avstånd mot högerextrema partier som valts in Europaparlamentet. Kampanjen går också ut på att få människor att organisera sig i sina lokalsamhällen mot rasism och för sammanhållning.