Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Runt 30 brev utan avsändare, där Bragg anklagas för att vara hycklare som lever under välbeställda förhållanden samtidigt som han ansluter sig till de socialistiska idéerna, har skickats till boende i Burton Bradstock, rapporterar The Guardian. I brevet beskylls Bragg även för att vara en byfåne, antibrittisk och för invandring.

En som reagerat på utskicket är Simon Holdcroft som driver det lokala postkontoret. Till tidningen Guardian säger han att brevet var "tämligen bisarrt och ett rasistiskt svammel mot Billy Bragg". Enligt Holdcroft så har många tagit illa vid sig av breven. En av dessa är Karen Broad som säger att brevet var "hämndlystet och fruktansvärt fegt".

Billy Bragg, som varit aktiv i den antirasistiska kampanjen Hope not Hate, tror att det är hans engagemang mot högerextrema British National Party, BNP, som är den bakomliggande orsaken till breven.
"Det framgår av innehållet att detta anonyma brev skrivits av en missnöjd anhängare av British National Party", säger Billy Bragg till The Guardian.

Billy Bragg har bott länge i området och han beklagar om någon av hans grannar störts av brevet. Några planer på att upphöra med sitt antirasistiska engagemang har han dock inte. Han tror inte heller att brevet påverkar grannarnas syn på honom.
"Efter elva lyckliga år som boende i Burton Bradstock så har människor här redan en klar uppfattning om mig, på ett eller annat sätt".