Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Partisekreteraren berättar i nyhetsbrevet som Expo Idag tagit del av om att partitoppen "i princip varje vecka" får höra om företrädare för partiet som beter sig omdömeslöst på Internet. "Det kan handla om att man "gillar" nazistiska partier, extremistiska tidskrifter och grupper med kränkande budskap", skriver han.

"Att 'gilla' något på Facebook är, oavsett hur man själv ser på det, att beteckna som ett ställningstagande.", slår Söder fast. Medlemmarna uppmanas även att vara försiktiga med vad de länkar till på sociala medier.

"Vid tveksamma fall bör man alltid markera på avstånd om man nödvändigtvis måste länka till just den källan. I allmänhet rekommenderar vi att man alltid länkar till ursprungskällan som ofta återfinns hos den etablerade pressen.", skriver Björn Söder.

Så sent som i tisdags skrev Expo Idag om SD:s sekreterare i Halmstad, Tommy Ämtenmyr, som "gillat" den våldsbejakande och mulismfientliga organisationen Swedish Defence League på Facebook och delat budskap från nazistiska Svenska Motståndsrörelsen på Twitter.

Ämnen i artikeln