Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

72-åringen kallar sig själv för partilös fritänkare och driver en blogg, som enligt egen uppgift funnits ungefär 15 år. På den lägger han ut antijudiska konspirationsteorier, grov rasism, homofobi, sexism, antifeminism, hat mot politiker samt idéer om ett stundande raskrig. 

I maj 2018 dömdes han till villkorlig dom för sju fall av hets mot folkgrupp för sådant han spridit på bloggen.

På tisdagen dömdes han igen i Nyköpings tingsrätt. Den här gången för att vid tolv olika tillfällen spridit hets mot folkgrupp. Inläggen är publicerade direkt efter den förra domen och fram till augusti 2018.

Ett av de nu dömda inläggen skrevs bara några dagar efter den tidigare domen:

”Jag har gjort mig skyldig till hets mot folkgrupp på sju punkter och det är jag stolt över för det som är dåligt för juden är automatiskt bra för oss andra eftersom juden är en framavlad parasitras som suger ut oss tills vi dör.”

Döms till fängelse

Tingsrätten konstaterar att han återfallit i brottslighet och att det skett vid upprepande tillfällen. Rätten menar att det rör sig om ett ”uppenbart lagtrots” och dömer 72-åringen till tre månaders fängelse.

Majoriteten av inläggen är antijudiska, men han hetsar även mot homosexuella, indier, araber och svarta.

Ett av de fällda inläggen är en bild där Adolf Hitler ses heila. På bilden står: ”Beprövad kamp är enda lösningen”.

Andra inlägg på bloggen är att betrakta som våldsbejakande.

”Inte politiskt korrekt”

När Expo kontaktar 72-åringen meddelar han att han inte vill göra några uttalanden. Han hänvisar istället till sin blogg där han kallar lagen om hets mot folkgrupp för illegitim.

”Syftet är att skrämma folk till tystnad, precis som i Sovjetunionen. Jag ska kastas i fängelse på grund av mina åsikter och några bilder och för att jag inte är politiskt korrekt”, skriver han.

Biologiska vapen

72-åringen menar att domen mot honom är ett försök att undertrycka sanningen. Han hävdar att det i Sverige:

 ”pågår ett krig mot det egna folket med biologiska vapen, nämligen rasfrämlingars spermier. Om man säger som det är så åker man fast, med eller utan brännvinsadvokat.”

Bakom anmälan mot 72-åringen står den ideella föreningen Juridikfronten.

Ämnen i artikeln