Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Debatten om det lämpliga att bjuda in den högerextrema politikern har rasat de senaste veckorna i England och protesterna utanför BBC blev högljudda. Tre poliser ska ha skadats vid tumulten.

Demonstranterna lyckades dock inte stoppa Griffins medverkan trots att 25 antifascister bröt sig igenom polisens avspärrningar och tog sig ända in till receptionen innan de blev avhysta. Partiledaren slussades in till studion via en sidogränd.

Försvarade David Duke

I programmets paneldebatt hävdade Griffin att han ofta felciteras i medierna. På frågan om det också gällde hans förnekelse av Förintelsen svarade Griffen "Jag är inte dömd för förintelseförnekelse". Att BNP skulle vara ett nazistparti förnekades av Griffin som menade att partiet under hans ledning har tagit bort antisemitismen och rasismen ur partiet.

I debatten sade Griffin om islam att religionen "passar inte in i de fundamentala värdena av det brittiska samhället - yttrandefrihet, demokrati och lika rättigheter för kvinnor". Samtidigt försvarade Griffin sitt samröre med den amerikanska högerextremisten och före detta Ku Klux Klan-ledaren med att David Duke inte är våldsam.

Debatten fortsätter

BBC har kritiserats för beslutet att bjuda in Nick Griffin. Efter programmet sade Mark Byford från BBC att publikens hårda frågor visade varför Question Time har en ledande ställning som tv-program.

Debatten om Griffins medverkan lär dock fortsätta. Flera debattörer menar att Griffin givits ett utrymme och plattform som han inte förtjänar. Griffin själv sa att han tror att hans medverkan kommer att gynna partiet.