Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var i samband med att två bilar passerade flyktingförläggningen som det kastades flaskor och bananer samt bland annat skreks "jävla svartskallar" mot tre personer som stod strax utanför förläggningen. Bilarna försvann sedan från platsen. Under natten satte polisen in extra bevakningen runt den nyöppnade flyktingförläggningen på Frösön utanför Östersund.

I dagsläget är brottsrubriceringen ofredande, men om utredningen visar att de kastade flaskorna var avsedda att träffa någon så kan rubriceringen utvidgas till försök till misshandel. Polisen har goda förhoppningar att de ska få fatt på personerna i bilarna.
– Det finns jättebra uppslag i ärendet. Vi vet vilka fordonen är, säger förundersökningsledaren Per Thelin på polismyndigheten i Jämtlands län.

Polisen har hållit förhör med ögonvittnen och ägarna till de två bilarna. Fler förhör kommer att hållas de närmsta dagarna. Enligt polisen så har åtminstone åtta personer färdats i de två bilarna.
– Vi har goda förhoppningar om att lösa det här och förhoppningsvis rörde det sig om en engångsföreteelse, så att det inte upprepas, säger Per Thelin.