Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Utvisningen väntas ske den här veckan, rapporterar nyhetsbyrån AP med hänvisning till Stanislaw Zaryin som är talesperson för den polska säkerhetstjänsten. Anledningen är att Thulin anses vara mycket farlig för allmänheten.

Den före detta NMR-aktivisten Anton Thulin var i Polen för att öva sig i att hantera vapen av samma slag som användes i Christchurchmassakern på Nya Zeeland, uppger AP.

2017 avslöjade Expo i samarbete med Expressen att Anton Thulin och två andra nazister som dömdes i tingsrätten för inblandning i tre bombdåd i Göteborg hade träffat ryska högerextremister på svensk mark. De ryska paramilitärerna och de svenska bombnazisterna möttes på Nordiska motståndsrörelsens så kallade Nordendagar 5-6 september 2015 på en bondgård utanför Skara. Innan dess hade Thulin och Viktor Melin, en annan av de dömda, stridsutbildats i St Petersburgs förorter inom ramen för det fascistiska paramilitära utbildningscentret Partizan.

Anton Thulin dömdes 2017 av hovrätten för sin inblandning i bombdåden i Göteborgsområdet för medhjälp till försök till allmänfarlig ödeläggelse. Straffet blev fängelse i ett år och tio månader.

Sedan han avtjänat straffet har han synts i vit makt-kretsar i Västsverige, bestående av personer som under olika perioder de senaste åren har varit aktiva i NMR.