Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

"Breivik - allt är förlåtet! Sätt honom och lasermännen i bakhåll i Husby inatt... De kunde hållit den ordning polisen inte mäktar med/vågar", skrev kvinnan i Svenskarnas parti,den 22 maj 2013, på Facebookgruppen till en högerextrem sida. I gruppen kommenterade hon en artikel om kravallerna i Husby.

Liksom Anders Behring Breivik har kvinnan i Svenskarnas parti beskrivit ett brinnande hat mot socialdemokratin.

"Socialdemokratin! Som jag hatade mer än något annat. Den hade ju under 70 år byggt upp skolan, det mesiga systemet, invandringspolitiken, invandrarnas barn som slog på mig, soc, allting som jag hatade, och som varit jobbigt mot mig. Svikit mig, inte kunnat skydda mig mot våld och mobbning. ", skriver hon på sin blogg.

På bloggen beskriver hon i ett annat inlägg Anders Behring Breivik som en "hjälte" på sitt sätt.

I Svenskarnas partis spår i Almedalen har politiker hotats, bland andra moderaten Hanif Bali och Victoria Kawesa i Feministiskt initiativ har drabbats av hoten. Flera vittnar också om en osäkerhet. Ludvig Delin, som kandiderar för Svenskarnas parti i Vänersborg sa under Almedlasveckan på partiets nyhetssajt att den före detta socialdemokratiske ledaren Mona Sahlin är ett "kräk" och att hennes närvaro i Almedalen gör honom "kränkt".