Nordiska motståndsrörelsens tält under Almedalsveckan 2017.

Så vill NMR skapa ”fanatiska kämpar”

Expo har identifierat 111 personer som för första gången deltog i NMR:s aktivism under 2017. Av dessa har 64 sedan tidigare en bakgrund inom den rasideologiska miljön, 47 har tidigare inte varit aktiva inom miljön.

Så stödjer den misstänkta terroristen radikalislamism på Facebook

Facebook-kontot nu nedsläckt. Den terrormisstänkte 39-åringen gillar och sprider propaganda från IS och islamistgruppen Hizb ut-Tahrir.

SD-politiker som gillar NMR: ”Det finns inga nazister – bara realister”

SD-politikern Tommy Ringstedt gillamarkerar propaganda från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen på Facebook. Han har ett långt förflutet i nazimiljön och var tidigare medlem i Svenskarnas parti. Nu har han blivit vald till SD:s vice ordförande i södra Dalarna.

SD-politiker önskade att polis skulle våldtas

Åtalas för hets. När den Sverigedemokratiska kommunpolitikern greps av en poliskvinna sa han till henne att han hoppades att hon skulle ”våldtas av afrikaner för att uppskatta Sverigedemokraterna bättre”. Nu åtalas politikern för två fall av hets mot folkgrupp och hot mot tjänsteman.

Massivt stöd bakom SDU-toppen

Distrikt för distrikt. Merparten av distrikten i sverigedemokratisk ungdom, SDU, sluter upp kring sin ledning och är inställda på att fortsätta att ledas av den uteslutningshotade Gustav Kasselstrand om han tvingas lämna moderpartiet. Det visar en kartläggning som Expo Idag har gjort.

Ordförandekandidat gillar fascism på nätet

”Måste smälta detta”. Per Carlberg är valberedningens förslag till ordförande för det stundade årsmötet för Sverigedemokraterna i Stockholms län. Nu kan Expo Idags granskning visa att Per Carlberg på Facebook gillar Nationell Idag och Nordisk ungdoms grundare.

Ny rättegång inleds efter nazistattacken i Kärrtorp

Nazister attackerade antirasister. På torsdagen inleds rättegången mot sju av de nazister som attackerade den antirasistiska manifestationen i Kärrtorp i december 2013. Samtliga misstänks för våldsamt upplopp. Flera misstänks även för andra brott.

SD förbereder sig för nyval

Distrikten får munkavel. Sverigedemokraterna granskar sina ekonomiska muskler inför ett eventuellt nyval. Detta framgår i ett internt mejl som Expo har tagit del av. Partiet kartlägger om det har ekonomiska och personella resurser för nyval.

Stort stöd för våldsdömd SDU-kandidat

Förtegna till media. Trots att Sverigedemokraterna kräver hårdare tag mot kriminella och har haft en nolltolerans mot kriminalitet bland deras kandidater visar nu flera ledande Sverigedemokrater och riksdagsledamöter öppet sitt stöd på facebook för den flerfaldigt dömda SDU-kandidaten Johan Tireland.

Dömd för järnrörsattack – kandiderar till SDU:s styrelse

Dömd på styrelseförslag. Med stöd av Sverigedemokraternas ledning presenterades i veckan en alternativ styrelse inför SDU:s kongress i helgen. Listan toppas av Henrik Vinge, tillika Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson pressekreterare. På listan finns också den flerfaldigt dömda kommunfullmäktigeledamoten Johan Tireland som bland annat vandaliserat en krog med järnrör.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu