Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Razziorna skedde på morgonen i bland annat delstaterna Hessen, Thüringen och Nordrhein-Westfalen, rapporterar Der Spiegel

Polisen beslagtog mobiltelefoner, datorer, vapendelar och nazistpropaganda, enligt det tyska inrikesdepartementet.

Samtidigt meddelade inrikesminister Horst Seehofer att Combat 18 förbjuds i Tyskland. Det blir nu olagligt att sprida gruppens propaganda och att använda deras logotyp. Det kommer heller inte vara tillåtet för gruppen att träffas.

Med terror som mål

I beskedet om förbudet står det att Combat 18 är en nazistisk organisation som är fientliga till den tyska författningen.

Combat 18 grundades i Storbritannien 1992 och spreds sedan vidare till Tyskland och flera andra länder. 18 står för bokstäverna A och H - Adolf Hitler. Combat 18 startades som en väpnad gren av nazistnätverket Blood & Honour. Målet var att anhängarna skulle organisera sig i mindre celler för att genomföra våldsamma attentat.

Gruppen har genomfört mord, mordbränder och brevbomber. Den kanadensiska regeringen placerade nyligen Combat 18 på sin lista över terrororganisationer, tillsammans med grupper som al-Qaida och IS.

Kopplingar till NSU

I Tyskland har förbudet varit på gång sedan en tid tillbaka, rapporterar Der Spiegel. Combat 18 är en del av samma Blood & Honour-nätverk som hjälpte terrorcellen NSU att begå tio mord mellan 2000 och 2006. Den 45-årige nazisten som är huvudmisstänkt för mordet på politikern Walter Lübcke har tidigare umgåtts i Combat 18-kretsar. Efter mordet på CDU-politikern höjdes flera röster från politiskt håll för att gruppen bör förbjudas.

Fram till millenieskiftet ansågs Combat 18 vara en viktig högerextrem aktör i Tyskland. Därefter minskade gruppens aktiviteter och det blev tyst. Men under åren 2013 och 2014 fick terrorgruppen en nystart och nya medlemmar tillkom, enligt Der Spiegel.

— Det här förbudet skickar ett tydligt budskap: högerextremism och antisemitism har ingen plats i vårt samhälle, sa inrikesminister Horst Seehofer under en presskonferens.