Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

 

"Ert gift, giftet politisk korrekthet, som ni i alla dessa år strävat efter att injicera i det västerländska blodomloppet, är inget annat än marxism omvandlad från ekonomiska till kulturella termer.”

Orden är hämtade ur boken Victoria. En roman om fjärde generationens krig som gavs ut 2014. Författaren är den gamle högermannen William Sturgiss Lind. Han har ett långt förflutet som högerextrem ideolog, men för allmänheten har han mest gjort sig känd för att skriva om militärteori och för sin vurm för spårvagnar. Men i sin roman målar han upp sina blodigaste politiska fantasier.

I boken skildras hur ett framtida USA, sönderfrätt av mångkultur, identitetspolitik och politisk korrekthet, kollapsar i inbördeskrig. Bokens hjälte, det före detta marinkårsbefälet John Rumford, som avskedats från militären för att han inte var tillräckligt PK, organiserar en patriotisk milis som till slut lyckas rensa ut det sönderfallna nordöstra USA från kulturmarxistiskt avskum. Bokens crescendo utspelar sig på universitetet Dartmouth – författarens egna tidigare lärosäte – där ett hundratal akademiker tillfångatagits under en ”PK-konferens”. Den rättfärdige guvernören Bill Kraft avslöjar deras sanna natur och dömer de anklagade marxistiska akademikerna till döden: ”För er fader i Helvetet, ej mindre er än Lenins och Stalins och Maos, är ingen annan än Karl Marx själv.”

Lind skriver med lustfylld inlevelse om hur akademikarna slaktas: ”Golvet var översvämmat med kulturmarxismens inälvor.”

Läs hela Morgan Finnsiös artikel om myten här ...