Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Abdu Raouf förnekar att han skulle ha varit i kontakt med många nationalsocialister, men bekräftar att han som yngre rörde sig i högerextrema miljöer. I en intervju som sker via mejl med Expo förklarar han:

”I min tidiga ungdom spenderade jag en del tid åt denna verksamhet. Var ganska ung och ingen direkt nazist i den bemärkelsen. Träffade väl en del folk och utförde en del ’jäkelskap’ men inget speciellt. Lämna de idéerna ganska tidigt, i 15, 16- års åldern.”

Adbu Raouf tycker inte att det är konstigt att han var i kontakt med Patric Hermansson från Nationalsocialistisk Front (NSF) under sommaren 2004. Han hävdar att det i själva verket handlade om en intervju. ”Han ville ställa ett par frågor och vi hade en del mailkonversationer”, förklarar han.

I ett av breven skrev Abdu Raouf att NSF:s kamp var glödlös och han uppmuntrade dem att ta till vapen mot judar och kommunister och storma Rosenbad. I korrespondensen med Expo tar han inte avstånd från det citatet, men hävdar att det är taget ur sitt sammanhang. Det var ”en av många meningar som var i dessa mail, där vi jämförde deras kamp och muslimerna i dag”, skriver han. Något samarbete mellan NSF och Abdu Raouf verkar dock inte vara aktuellt. Raouf skriver:

”Tror inte muslimer i dag har så stor nytta av att avsätta demokratin i Sverige, utan muslimernas kamp är mer att få ut korsfararna ur de muslimska länderna. Och självfallet sanera kackerlackorna ur Palestina.”

Abdu Raouf, 28 år, förklarar att han växte upp i en vanlig svensk familj. Han blev tidigt nyfiken på religion och trodde på Gud. Eftersom han tillbringade en del av sina unga år i häkte och på fängelse använde han en hel del tid till att läsa och började studera religion. Han fastnade för islam.

På sin hemsida Al Ansar Shariah skriver Abdu Raouf bland annat att judar är ett stort hot mot världens befolkning.

För Expo förklarar Abdu Raouf att demokratin, judarna och usa med allierade är islams största fiender. I den nazistiska idevärlden styrs den politiska utvecklingen av en judisk konspiration – zog, den sionistiska ockupationsmakten. Abdu Raouf håller till viss del med nazisterna. Han hävdar att judar har många ledande poster både inom usa:s handels- och bankväsende och även inom den politiska ledningen. Han skriver:

”Så i stort sett är det judarna som styr i bakgrunden och det är ju inget som är direkt konspirationsidéer utan väl dokumenterad fakta.”

Abdu Raouf skriver också att han betvivlar uppgifterna om hur många judar som dödades under andra världskriget. Han kallar det ”snyfthistorier”. Däremot tror han att det förekom läger där judar förvarades. Han jämför dem med läger på Kuba och i Afghanistan där usa i dag fängslar muslimer misstänkta för terrorism eller samröre med terrornätverket Al Qaida.

När det gäller staten Israel tycks Abdu Raouf ha sin syn och Korantolkning klar. Han skriver:
”Må Gud förbanna denna stat. Judarna är kort och gott som Gud den allsmäktiga har förklarat i Koranen: Avkomlingar från apor och svin.”

Läs mer om Abdu Raouf i senaste numret av papperstidningen Expo, nr 1-06