Våldsromantik som förför

Blodiga våldsdåd, hämnd och maktövertagande – det är teman i den samtida vit makt-rörelsens skönlitteratur. Och verken har inspirerat personer som Timothy McVeigh och Anders Behring Breivik i sina terrordåd. (Publicerad i Expo #4/2011)

Kampanj mot våldtäkter kopplas till Folkfronten

En ny kampanj mot våldtäkter påstår sig vara politiskt obunden, men den presenterades i samband med nazistiska Folkfrontens nationaldagsfirande. Kampanjen arbetar nu för att samla in bidrag.

EU/09 Lega Nord framåt i Italien

Också i Italien ser det ut att bli framgångar för extremhögern. Främlingsfientliga Lega Nord, som fick 5 procent av rösterna i valet 2004, får enligt en vallokalsundersökning mellan 6,5 och 10,5 procent av rösterna i årets val.

Sex i Hitlers tjänst

Under helgerna bjuder vi på exklusiva artiklar från tidskriftens vinjett I backspeglen. I dag: Maria Blomquist om hur sexlivet blev en angelägenhet för staten i Nazityskland.

Kvinnorna som vägrade bli modernaI otakt med tiden
Sif Bokholm
Atlantis

Lega Nord framåt i italienska valet

Det främlingsfientliga partiet Lega Nord nästan fördubblade sitt stöd i det italienska valet. Silvio Berlusconi, som återtar posten som premiärminister, säger i en intervju att två av tolv ministerposter i regeringen kommer att gå till Lega Nord, skriver Corriere della Sera.

Sjöbopartiet får konkurrens

Nya partier utmanar Sjöbopartiet i kampen om missnöjesväljarna.

Allt fler kvinnor söker sig till extremhögern

De går i täten för demonstrationstågen, bär svenska flaggor och hjälper till att dela ut propaganda. Under de senaste åren har kvinnor blivit en allt vanligare syn vid olika typer av nazistiska manifestationer. Men de är fortfarande i kraftig minoritet.

”Det var bara en intervju”

Kontakterna med Nationalsocialistisk Front var i själva verket en intervju, hävdar Abdu Raouf. Samtidigt erkänner han sitt förflutna i nationella kretsar och kommer med hätska utfall mot judar.

Förseningar i trafiken

På grund av det som händer i Salem har det blivit stora förseningar i pendeltågstrafiken.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu