Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Dan Park dömdes för hets mot folkgrupp och förtal av Lunds tingsrätt efter att han satt upp affischer som föreställde en medlem av afrosvenskarnas riksförbund iförd en halskedja och koppel med texten "vår negerslav är bortsprungen". Efter domen har Dan Park fått stöd från ledargestalter inom den svenska extremhögern. Även ordföranden för Sverigedemokratisk ungdom SYD, Chang Frick uttrycker sitt stöd.

"Tycker personligen att domen är fel, men samtidigt vet jag att du inte bryr dig ett skvatt, och då känns det genast lite bättre! Fortsätt jobba med din gatukonst :-)", och "Lid för konsten, Dan Park." skriver Frick till Dan Park på Facebook.

Dan Park själv har flera gånger uttryckt sitt stöd för högerextrema partier och har aktivt spridit rasistiska budskap. På sin blogg har Dan Park publicerat omslaget på det nazistiska Svenskarnas Parti, SvP, partiorgan Framåt och han är aktiv på högerextrema nätsajter. Dan Park har även på Facebook som intressen angett Nationaldemokraterna och förlaget Arktos som ger ut och säljer böcker av kända högerextrema ideologer. Bara dagarna innan domen mot Park föll länkade han till en artikel av Svenskarnas partis nättidning och lade till kommentaren. "Och afronegrerna tjatar om slaveriet för 200 år sedan när djuren fortfarande är slavar" och " De förslavade djuren kan inte ringa DO och gråta ut i media.".

Dan Park säger till Expo.se att han sympatiserar med vissa delar av Svenskarnas Partis politik och menar att SvP och partier som Nationaldemokraterna står för yttrandefriheten och att andra partier försöker "tysta ner" den. Han säger även att han tycker att det är bra att de tar upp "problemet med invandringen".

– Det politiskt korrekta försöker blunda och inte se. Mina affischer handlar oftast om hur löjligt det är att blunda för en sak som är en realitet. Istället för ta tag i det blundar man.

I en intervju på torsdagen på en högerextrem sajt säger Dan Park att domen mot honom inte påverkar honom utan att han kommer att fortsätta som förut.

Expo.se har utan framgång sökt Chang Frick för en kommentar.