Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var i oktober förra året som 44-åringen skulle möta en kvinna som han chattat med på nätet. Han kom dock inte så långt. På vägen dit trakasserade han en kvinnlig tågkonduktör och urinerade offentligt. Det gjorde att han blev omhändertagen av polis, uppger BBC News.
När poliserna gick igenom hans väska fann de två hemmagjorda bomber.

I mannens sovrum i hans föräldrars hus hittade polisen sprängmedel, manualer för hur man gör splitterbomber, timers och sprängkapslar.
De fann även videoband med sekvenser av högerextrema attentatsmän, bland annat Timoty McVeigh som dödade 168 personer i ett bombattentat i Oklahoma, USA, 1995.
Till en utav hans chattkompisar hade 44-åringen sagt att "En bra pakistanare är en död sådan" samt att han var medlem i brittiska National Front.

Under rättegången yttrade sig 44-åringen och förklarade att han ville skrämma icke-vita människor och att han skulle göra det "för den vita rasen". Han berättade även att han tänkt rikta in sig mot asiatiska familjer genom att kasta in splitterbomber i deras hem.
44-åringen fick sin dom fastställd under gårdagen. Han dömdes att avtjäna minst sex års fängelse med särskild utskrivningsprövning. Han kan endast friges om en frigivningsnämnd anser att han inte längre är ett hot mot allmänheten.