Den svenska terrorcellen

Expo Idags sommarläsning. För 20 år sedan grundades en svensk terrorcell. Under några år genomförde den rån och stölder för att samla på sig vapen och pengar till den raskamp de sa sitt vilja utkämpa.

SD vill spara på invandring och bistånd

Presenterade sin vårbudget. När Sverigedemokraterna på onsdagen lade fram vårbudgetmotionen stod utbildning och arbete i centrum. För att bekosta satsningarna vill partiet minska biståndet och invandringen.

Val2010: Skånepartiet gjorde ännu ett katastrofval

Skånepartiet satsade i kommunvalet för att komma tillbaka i Malmö. Men uppmärksammade affischer och anmälningar om hets mot folkgrupp tog dem inte långt.

Utbrytarparti stal röster från SD

Kenneth Sandberg hoppade av i protest från Sverigedemokraterna och startade eget parti. Nu plockar han mandat från Sverigedemokraterna i Kävlinge.

VALU: SD kommer in i riksdagen

I valundersökningen som SVT genomför får Sverigedemokraterna 4,6 procent av rösterna och därmed en plats i Riksdagen. I Novus får SD 4,1 procent. Men valforskaren Sören Holmberg menar att SD inte ska ta ut segern i förskott.

VAL 2010: SD-kandidater med vit makt-kopplingar i var åttonde kommun

Kandidater med kopplingar till vit makt-miljön.

Val 2010: Brottsbelastade kandidater i SvP

Av de 13 personer som kandiderar för Svenskarnas parti i kommunalvalen är åtta kriminellt belastade. Nästa alla har mångåriga engagemang inom den nazistiska rörelsen.

VAL 2010: Mördade poliser utnyttjas i nazistisk kampanj

Svenskarnas parti (SvP) i Borås har startat en kampanj för att ”informera om de svenskar som offrats i det mångkulturella Sverige”. På flygbladet finns ett antal personer med som SvP anser att man ska minnas, bland dem finns de två polismän som mördades i Malexander 1999 – av nazister.

ND – ett parti med nazistkopplingar

Mer än var femte kandidat på Nationaldemokraternas riksdagslista har dokumenterat samröre med den svenska vit makt-miljön. Partiet som säger sig stå på demokratisk grund, rör sig allt närmare vit makt-miljön.

Man hotade ungdomar med pistol

En man hotade ungdomar med pistol i Umeå. När polisen gjorde husrannsakan i mannens lägenhet fann de både sprängmedel och nazistiska symboler.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu