Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden antirasistisk stiftelse. Genom journalistisk granskning, utbildning och opinionsbildning arbetar vi hårt för att uppfylla visionen om ett samhälle där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande. Nu söker vi en formstark formgivare/AD som vill bidra till att öka kännedomen om Expo och att få fler att förstå att rasism är ett hot mot vår demokrati.

Vi söker dig som vill jobba som grafisk formgivare/AD hos oss.  Vi tror att du har minst tre års erfarenhet av liknade arbete, att du är idéstark och initiativrik och att du är van vid att sätta det digitala först, men självklart hanterar du också print. Det är viktigt att du har ett öga för hur produkter och tjänster bör förpackas och exponeras för att generera uppmärksamhet. Du har förmågan att prioritera, strukturera och själv driva ditt arbete framåt och är van vid att ta ansvar för en produkt hela vägen fram till leverans.

Som grafisk formgivare/AD på Expo är du en del av vår kommunikationsenhet och rapporterar till vår verksamhetschef. Du ansvarar för stiftelsens visuella uttryck och skapar och producerar kommunikation till Expos samtliga kanaler. Du kommer att äga, uppdatera och implementera den grafiska profilen och mallar, ansvara för formen på Expos webb och tidskriften Expo, ta fram marknadsföringsmaterial, formge rapporter och bidra i arbetet med att tydliggöra Expos varumärke vid events/mässor och liknande. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Helhetsansvar för stiftelsens grafiska utformning.
 • Leda utformningsprojekt för hela eller delar av stiftelsens verksamheter.
 • Ansvar för form i Expos olika kanaler - expo.se, sociala medier samt Expos olika publikationer såsom tidskrift och rapporter.
 • Ansvar för kontakter med webbyrå, tryckeri och andra leverantörer som har att göra med Expos produkter.
 • Delta i arbetet med frågor som rör stiftelsens strategiska kommunikation.

Kvalifikationer

 • Minst 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
 • Erfarenhet av att formge digitala produkter samt arbete med print och specifikt  magasinproduktion.
 • Erfarenhet av arbete med marknadsföringskampanjer.
 • Erfarenhet av att ta fram rörligt material.

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbeta i idéburen verksamhet/ideell sektor.
 • Erfarenhet av att arbeta med Drupal.

Anställningsvillkor

Rollen som grafisk formgivare/AD är en tillsvidareanställning på 50 %, med periodvis möjlighet till mertid. Anställningen påbörjas med provanställning. Tillträde som senast i mitten av augusti 2019. Tjänsten är placerad vid vårt kontor i Stockholm. Vi tillämpar målstyrd arbetstid. 

Vi har kollektivavtal (Tjänstemän Idea, Unionen och Akademikerförbunden).

Ansökan

Vi kallar till intervjuer löpande. Skicka din ansökan som senast den 20 maj 2019 till [email protected]. Ansökan ska innehålla minst tre arbetsprover, ett personligt brev och ditt CV.

Frågor

För frågor om tjänsten kontakta verksamhetschef Anna Rohlin Larsson 08-400 219 29.

Facklig representant Unionen Bilan Osman 08 - 400 219 86.