Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Stiftelsen Expo söker en organizer som i huvudsak ska arbeta med att stödja ledare för lokala antirasistiska grupper som är anslutna till Tillsammansskapet, Expos plattform för lokala antirasistiska gräsrotsrörelser, i Västra Götaland och Hallands län. Tjänsten ska även i samma regioner hålla utbildningar i de fackförbund som Expo har samarbete med under 2016 (IF Metall, Svenska Kommunalarbetareförbundet, Svenska Transportarbetareförbundet och

Handelsanställdas förbund. Vi söker dig med erfarenhet av de organiseringsmetoder som Tillsammansskapet praktiserar och lär ut. Vi ser med fördel att du själv har erfarenhet av att ideellt har drivit en tillsammansgrupp samt att du gått Stiftelsen Expos aktivistutbildning
"Organiserade för att vinna". Du ska även ha erfarenhet av att hålla utbildningar och föreläsningar samt goda kunskaper i antirasism och förkunskaper rörande de politiska miljöer som Stiftelsen Expo och Tillsammansskapet motverkar.

Som organizer blir du en del av ett team som arbetar med att stötta och utveckla ledare och aktivister. Du blir ansvarig för två regioner med idag redan aktiva grupper men som också har stor utvecklingspotential. Du bör även kunna uttrycka dig väl i skrift samt med fördel ha förkunskaper hur de samarbetsorganisationer där du kommer hålla utbildningar fungerar.
Tjänsten är på 100 % (6 månaders provanställning). Stiftelsen Expo praktiserar målstyrd arbetstid. Vi ser med fördel att du är placerad i de regioner du ansvarar för.

Sista ansökningsdag 25 december

Ansökan och eventuella frågor mejlas till vice VD tillika ansvarig för

Tillsammansskapet Alexander Bengtsson, [email protected]. Ange:

"organizer utbildare" i ämnesfältet.

Lön enligt överenskommelse, kollektivavtal finns.

Facklig kontaktperson för Unionen är Anna-Sofia Quensel

[email protected]