Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden antirasistisk stiftelse. Genom journalistik, utbildning och opinionsbildning arbetar vi för att uppfylla vår vision om ett samhälle där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.

Nu söker vi en skribent till projektet Faktaalternativet.

Om projektet Faktaalternativet

Projektet Faktaalternativet syftar till att bidra till en mer faktabaserad och forskningsanknuten debatt om rasism och främlingsfientlighet. Målet är att genom populariserade forskningsöversikter, filmer och kunskapsseminarier,  sprida kunskap och forskning i ämnet för att på så sätt så sätt stärka de röster som driver opinion i samhällsdebatten och i sin vardag. 

Målgrupp för projektet är opinionsbildare, civilsamhället och en samhällsintresserad allmänhet. Projektet är finansierat av MUCF och löper from 1 oktober 2019 tom 30 september 2020.

Om dig

Du är en erfaren journalist med akademisk bakgrund och vana av att hantera stora mängder material och akademiska texter. Du stilsäker och skriver enkelt, engagerande och pedagogiskt. Vi tror att du har minst tre års erfarenhet av liknade arbete. Som person är du självgående, metodisk, noggrann och snabb och du har ett ett stort intresse för samhällsfrågor och politik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Samla in och bearbeta huvudsakligen akademiska texter för en målgrupp utanför akademien
  • Producera lättfattliga artiklar till expo.se

Kvalifikationer

  • Minst 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • Akademiska studier och utbildning inom journalistik, eller motsvarande

Meriterande

  • Erfarenhet av att arbeta i idéburen verksamhet/ideell sektor
  • Erfarenhet av arbete med digitala marknadsföringskampanjer
  • Erfarenhet av utvecklingsprojekt

Anställningsvillkor

Rollen som skribent är en visstidsanställning  om 100 procent under perioden 1 november 2019 till och med 30 september 2020. Tjänsten är placerad vid vårt kontor i Stockholm. Vi tillämpar målstyrd arbetstid. 

Vi har kollektivavtal (Tjänstemän Idea, Unionen och Akademikerförbunden).

Ansökan

Skicka din ansökan senast den 23 augusti 2019 till [email protected]. Ansökan ska innehålla ett personligt brev och ditt CV.

Frågor

För frågor om tjänsten kontakta verksamhetschef Anna Rohlin Larsson 08-400 219 29, [email protected], eller chefredaktör Anna Fröjd 08-400 219 67. Facklig representant Unionen Daniel Vergara 08 - 400 219 63.