Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Expo.se har sammanställt nazisttrions gärningar och säkerhetstjänstens utredning från 1995 till och med hösten 2011, då allt uppdagades. Uppgifterna är hämtade från tidningen Der Spiegel.

1995. Den militanta högerextrema gruppen Thuringer Heimatschutz, TSH, höll möte varje vecka och gruppen växte från 20 till 80 medlemmar. Nazisttrion var ständigt närvarande på mötena. Säkerhetspolisen blev medvetna om en lokalgrupp till partiet som kallas för Jena Fellowship.

Tysklands säkerhetstjänst och den federala polisen i delstaten Thuringer bildade en arbetsgrupp kallad Rex Special Commission med 15 till 20 anställda, med fokus på att bekämpa det ökade högerextrema våldet. Arbetsgruppen fick snabbt upp ögonen för nazisttrion, samt fem andra personer som rörde sig i nazistiska kretsar. En av dem var Ralf Wohllenben, förre dette vice ordförande för Nationaldemokratische Partei Deutschland, NPD, i Thuringen. De andra var André K medlem i NPD och ledare av den högerextrema gruppen Jena Fellowship samt Mark-Rudiger H. och en 37-årig nazist från Jena.

Samma år släppte säkerhetstjänsten i Thuringen en rapport där slutsatsen var att det fanns "indikationer på ett bildande av högerextrema terroristgrupper", dock utan bevis.

1996 . Tre falska brevbomber med hakkors sändes till en lokaltidning i Thuringer, delstatens regering och Jenas polisstationen. Myndigheterna misstänkte gruppen Jenas Fellowship och 37-åringen var en av de 15 misstänkta. Fallet lades ned den 18 juni 1997.

1997- En bomb hittades i en röd väska med hakkors på vid Jenas Statsteater. Senare samma år hittade polisen en bomb vid ett minnesmärke över den antifascistiska motståndsrörelsen på en kyrkogård i Jena. Bomben låg i en likadan resväska. Utredarna misstänkte Jena Fellowship.

Vid ett bombhot i Staden Rudolstardt fann man fingeravtryck av Böhnhardt. Även material från ett företag där Böhnhardt tillfälligt jobbade hittades vid en av bomberna.

1998. Det stod klart för polisen att nazister i staden Jena drevs av ett starkt hat mot invandrare som var tillräckligt för att motivera mord. Säkerhetstjänsten gick samman med sina motsvarigheter i delstaten Schasen och började med telefonavlyssning och observera radikala grupper.

Polisen gjorde husrannsakan hemma hos Böhnhardts, Mundlos och Zschäpe. Hos Zschäpe beslagtogs bland annat en armborst, slangbellor och en flagga från Nazi Tyskland.

Polisen övervakade ett garage som nazisttrion hyrde efter att de misstänktes för att tillverkade bomber. Polisen gjorde en husrannsakan i garaget och fann 1,4 kg dynamit. Trion bestämde sig för att gå under jorden.

Åklagarmyndigheten utredde aldrig om gruppen höll på att bilda en terrororganisation, vilket hade drivit polisen framåt i sitt arbete att hitta trion. Istället blev trion häktad i sin frånvaro för att ha tillverkat sprängämnen, ett brott som preskriberas efter fem år.

I maj publicerades en artikel i en lokaltidning med hänvisning till anonyma källor från myndigheter. Artikeln uppgav att trion, som hade gått under jorden, kunde utgöra ett rikstäckande nazistiskt terrorhot. Detta visade på att Thuringen säkerhetstjänst var fullt medvetna om hotet.

1999. Det fanns fortfarande inget spår efter trion. Säkerhetstjänsten i Thuringen begärde hjälp av delstaten Niedersachsen eftersom den 37-åriga nazisten hade flyttat från staden Jena i Thuringen till delstaten Niedersachsen. Agenterna i Thuringen misstänkte att trion försökte etablera kontakt med 37-åringen.

Agenter i Niedersachsen satte 37-åringen under bevakning och upptäckte att han ringde från en offentlig telefonkiosk istället för sin mobil. De bedömde att 37-åringen var en "tillfällig supporter" till trion, vilket var ett allvarligt misstag.

2000. Säkerhetstjänsten och den federala polisen i Thuringen begärde hjälp från kollegorna i den närliggande delstaten Sachsen. Strax därefter presenterade agenter i Sachsen ett övervakningsfoto taget på en man som troligen var Böhnhard. Men polisen i Thuringen vidtog aldrig några åtgärder och ännu har ingen förklarat varför. Vid den tidpunkten hade trion inte påbörjat sina seriemord.

Den 9 september mördas Enver Simsek i staden Nurember. Han kom att bli den första i trions mordserie.

2001. Ett internt PM från säkerhetstjänsten visar hur de anställda flera gånger var nära trion. Det anges att nazisten Ralf Wohlleben hade berättat för en infiltratör att trions kontakt med deras anhöriga var "låg". Enligt de anställda innebar det att trion fortfarande hade kontakt med sina familjer. Dock gjordes det inget av dessa uppgifter.

Den 13 juni mördar nazist-trion Abdurrahim Özüdogru på en gata i Nuremberg.

Den 27 juni blir affärsinnehavaren Süleymant Tasköprü mördad i sin affär i Hamburg.

Den 29 augusti mördas Habil Kilic i sin affär i München .

2002. Ralf Wohlleben och André K köpte en bar i närheten av staden Jena som kallades för "Brown House" där NPD regelbundet höll sina partimöten.

2003. Nazisttrions brott, för att ha tillverkat sprängämnen, preskriberades.

2004. I ett sekretessbelagt dokument från säkerhetstjänsten drog skribenten slutsatsen "att terroristerna genomför sina dåd i mycket små grupper, eller som enskilda individer". Detta med anledning av bombdåden i staden Jena mellan åren 1996 och 1997, där förövaren kom undan. De ansåg att angreppen riktade sig mot egendom och inte mot individer.

På morgen den 25 februari mördades Yunus Turgut när han öppnade upp en snabbmatsrestaurang i Rostock.

2005. Säkerhetstjänsten har förlorat kontakten med 37-åringa.

Den 15 juni begicks det andra mordet i München. Theodoros Boulgarides mördades i sin butik.

2006.. Den 4 april mördades Mehmet Kubasik i sin kiosk i Dortmund. Dagen efter mördades Hality Yozgat inne på sitt internetcafé i staden Kassel. Flyktbilen som användes i samband med mordet var registrerad i den 37-åringa nazistens namn.

2007. Den 25 april skjuts polisen Michéle Kiesewetter ihjäl på sin lunchrast i staden Heilbronn. Gärningsmännen använder samma flyktbil som användes vid mordet i Dortmund.

Nazisttrion spelade in propagandavideon där de tar på sig 10 mord. Videon avslutas med att meddela att det kommer att komma en uppföljare till filmen.

2009. 37-åringens akt togs bort från den nationella säkerhetstjänstens databas.

2011. Den 4 november hittar polisen Böhnhardt och Mundlos döda i en husvagn i staden Eisenach. Mundlos hade först skjutit Böhnhardt för att sedan sätta eld på husvagnen. Efter det tog han sitt liv. Allt efter att de två genomfört ett bankrån. I husvagnen fann polisen den mördade polisen Kiesewetters tjänstevapen, propagandavideon samt vapen varav två har används vid tio mord.
Samma dag sprängdes Beate Zachäpe lägenhet i Zwickau.

Den 8 november överlämnade Beate Zschäpe sig själv till polisen.

Den 13 november grips 37-åringen och misstänks för att vara involverad i terrorgruppen. Hans-Werner Wargel som är chef för säkerhetstjänsten kontor i Niedersachsens medgav att 37-åringen inte var en "tillfällig suporter" till nazist-trion, som agenterna i Thuringen påstod 1999.

Den 24 november greps ytterligare en man som misstänks för att ha stöttat terrorgruppen. Mannen tillsammans med sin fru drev ett postorderföretag för högerextrema T-shirts och ett företag som installerar solpaneler. Han producerade även foton och videor. När polisen sökte igenom trions husvagn hittade de ett flygblad från mannens firma, vilket kan tyda på att trion har fått hjälp av honom när de tillverka propagandavideo.