Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

I tidningens första nummer återfinns skribenter som förintelseförnekaren Lars Adelskogh och Jonas De Geer, tidigare chefredaktör för den "värdekonservativa" tidningen Salt. Han har rört sig med både nysvenskar och nationaldemokrater.

Tidningens chefredaktör är Lennart Berg, under en tid var han ledande inom den nazistiska organisationen Svenska Motståndsrörelsen där han skrev under pseudonymen Rikard Karlgren. Lennart Berg har sedan dykt upp i Nationaldemokraterna. Björn Herstad är i dag ledare för NDU i Värmland. Tidigare var han ordförande för KDU i Värmland, men kastades ut när han startade det ultrakonservativa nätverket Engelbrekt som Expo avslöjade för ett par år sedan. Nätverket hade en tydlig rasistisk underton.

Tidningens utgivare har som mål att bli en veckotidning, men till en början kommer tidningen endast komma ut sporadiskt. Tidningen stödjs av förintelseförnekaren Lars Adelskogh och han har skänkt allt överskott på sin senaste bok till projektet.

Svenska Media säger själva att de vill motverka likriktningen inom massmedia i Sverige, trots det så använder de etablerad media som källa i flera fall.