Nytt åtal mot Sniper Records

Anklagas för tryckfrihetsbrottet hets mot folkgrupp.

Avgår efter Expos avslöjande

Daniel Olsson, vice ordförande för Sverigedemokratisk Ungdoms syddistrikt, lämnar sina förtroendeuppdrag inom organisationen efter uppmaning från förbundsledningen.

Prata om nazismens kvinnor

Längst fram i ledet. Blont hår som snarare fladdrar än böljar i vinden på Norr Mälarstrand i Stockholm. Det är 2005 och Sveriges nazistiska rörelse har samlats för att fira nationaldagen. Iklädda vita pikétröjor håller kvinnorna stolt de svenska fanorna. De är få, men fler än för några år sedan, och framför allt är kvinnorna mer synliga. Men trots att kvinnorna har fått en mer framskjuten roll i rörelsen är det männen som styr.

Aggressiv stämning vid demonstration

Större grupper gjorde utfall mot motdemonstranter när Nationalsocialistisk Front och Svenska Motståndsrörelsen samlade till demonstration på lördagen. Totalt deltog 270 nazister i demonstrationen som gick från Norra Bantorget till Odenplan.

Missade nyheter

Här lämnar man Sverige för att åka på konferens i Krakow, Polen och när man hittar ett trådlöst bredband så inser man att det var helt fel vecka att vara iväg. Uteslutning av ytterligare en traditionalist i Sverigedemokraterna och den förre propagandachefen i Nationalsocialistisk Front titulerar sig numera förläggare och har gett ut Ahmed Ramis samlade verk.

SD överexponerade i media

Sverigedemokraterna (SD) är mästare på att gnälla och utmåla sig själva som martyrer. Inte minst gäller detta partiets exponering i media. De hävdar att journalister tystar ned "invandringskritiker" som de själva.

NSF isolerade i Linköping

För en vecka sedan marscherade Nationalsocialistisk Front i Linköping. Runt 150 aktivister deltog, varav 50-talet bar partiets uniform. Demonstrationen som annonserats ett par veckor tidigare lockade till sig en större motdemonstration på hundratals personer.

Sverigedemokraterna framåt i kyrkovalet

En fördubbling av röstandelen blev resultatet av söndagens kyrkoval, samtidigt minskade valdeltagandet till cirka tolv procent. Sverigedemokraterna gick starkast framåt i Lunds stift, som omfattar Skåne och Blekinge, där partiet samlade 4,3 procent av väljarstödet.

Linusson friad från vapenbrott

Hävdar att vapnet i hans bostad var ditplanterat.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu