Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Novotel Europas hotellbar. Jag spelar upp ljudfiler från David Dukes turné i Sverige för ett par amerikaner och de förfasas över hans propagandistiska tal för svenska nazister. Det är inte det vanliga sammanhanget jag är i här. Normalt är det journalister och andra experter på extremhöger som jag träffar på konferenser runt om i världen. Här är det forskare, diplomater och politiker som samlas under parablyorganisationen International Task Force. Det är fortsättningen på Stockholmskonferenserna om Förintelsen.

Experterna kan allt om utbildning och Förintelsen men de arbetar inte alla med den nationella rörelsens framsteg och tillbakagångar. Så jag visar bilder från Salem och förklarar situationen i Sverige, ändå tills jag märker att någon satte på ett trådlöst bredband på hotellet. Mina kollegor ramlar iväg till ytterligare ett möte och jag dröjer mig kvar i hotellbaren med mitt kaffe för att se vad som hänt hemmavid.

Nyhet 1 på mailen: Björn Björkqvist har startat förlaget Logik och första boken som ges ut är samlade verk av Ahmed Ramis tidigare utgivna böcker. Det enda nya är ett förord av Björn Björkqvist och det vet vi hur det slutade för några år sedan när NSF gav ut boken "Judefrågan". Det blev fängelse för hets mot folkgrupp, ska bli intressant att se om den forne propagandachefen har lyckats hålla sig på rätt sida lagen den här gången. Stalltipset är väl att han inte gjort det, men man vet aldrig. Skicka ett exemplar till mig Björn så ska jag recensera.

Nyhet 2 på mailen: Jimmy Windeskog, före detta partisekreterare i Sverigedemokraterna, har uteslutits för att ha tyckt och tänkt på samma sätt i tio år i partiet. Det är lite standard över det där i SD. Det är helt ok att vara rasist och sverigedemokrat, det går liksom hand i hand. Men om du får för dig att det är ok att säga rasistiska saker i offentligheten - då ryker du ut med huvudet före. Fasaden behöver sin puts och där skonas ingen. Partistyrelsens motivering är givetvis inget annat än polerandet och putsandet som kommer avgöra om Sverigedemokraterna ska gå framåt i valet om mindre än ett år. I korthet öppnades uteslutningsärende mot Windeskog efter att han på sin blogg skrivit om partiets vice ordförande, Tony Wiklander, och att han där ställt sig frågande till om Wiklander bidragit till mångkulturen eftersom han tagit hit en adoptivdotter från den utomeuropeiska sfären. Basta, ut med Windeskog. Windeskog söker sig nu till ND med inbokat möte med blåskjortan Marc Abramsson. Just nu odds på andra som kommer bli uteslutna från partiet. Weine Berg 1.3 Joakim Larsson 1.4 Johan Rinderheim 1.8.

Nyhet 3 på mailen: Sverigedemokratisk Ungdoms starke man i Öst, Kristoffer Stenqvist, hoppar av Sverigedemokraterna och går till Nationaldemokraterna. I SDU var han vice ordförande för östra Sverige. Sicken värvning ND har fått till. Ja, hela tredje nyheten var en nonsensnyhet men ND använder alla bollträ i världen för att få en chans att slå på storebror SD. Syskonkärlek har alltid varit komplicerad i den nationella rörelsen.

Nyhet 4 på mailen: Jag anklagas av någon anonym för att ha gett Nordiska Förlaget oförskämt med uppmärksamhet med anledning av deras sponsorpaket för Linköping hockey. Personen i fråga verkar ha fått både det ena och det andra om bakfoten. Det var inte så att jag ringde till Aftonbladet och bad dem skriva om denna lilla nyhet. Tomas Ros ringde mig, mitt i natten dessutom, och frågade vad jag visste om Nordiska Förlaget. Han gjorde en kort intervju med mig och något citat hamnade i tidningen. Inte mer än så egentligen och Linköping HC rensade upp, tog tag i problemet och skickade tillbaka pengarna de fått i spons från NF.

Funderar starkt på att lägga ut mitt reseschema på hemsidan så att sådana här krockar kan undvikas i framtiden. Det kanske var bättre förr ändå. Då var hela rörelsen uppbyggd kring datum. 20/4 visste man att det var någon Hitlermiddag någonstans i Sverige. 6/6 var det marsch på nationaldagen. 30/11 visste man att det var marsch för Kalle Dussin. Ja, och däremellan hände ingenting, typ.

ps. Heléne Lööw, som är vår delegationschef här i Krakow, vill också ha ett exemplar Björn. Signera också är du snäll. ds.