Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var efter en match som spelades på Anfield den 15 oktober som Evra anmälde Suárez till fotbollsförbundet. Enligt Evra ska Suárez ha upprepat ordet "negro" minst 10 gånger.

Suárez påstår att de ord som sades inte användes för att kränka eller att han hade några rasistiska motiv. Suárez har bland annat förklarat sig genom att påstå att spelarna i motståndarlaget använder samma typer av ord till varandra, rapporterar The Guardian.

Om orden bedöms vara rasistiskt motiverade kan det leda till allvarliga konsekvenser för Liverpools relation till Manchester United. Suárez kan även bli avstängd från flera matcher. Liverpool svarade direkt på anmälan och anser att Suárez inte ska straffas. Klubben har meddelat att de ger Suárez sitt fulla stöd.

Det som blir avgörande i ärendet är om fotbollsförbundet kan bevisa att det fanns rasistiska motiv bakom Suárez ord. Men det kan vara svårt att påvisa med tanke på att det i Uruguay, som Suárez kommer ifrån, är vanligt att människor fortfarande använder ord som "negro" på ett "icke-kränkande sätt", skriver The Guardian.