Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det är organisationen "Kick it out" som reagerat mot antisemitismen som florerar bland fotbollsfans. Filmens titel är "The Y-word" där Y syftar på ordet "yid", ett antisemitiskt begrepp riktat mot Tottenham-fans.

I filmen visas klipp där anhängare till motståndarlag ropar "sieg heil" och säger att Hitler ska gasa ihjäl alla "yids". Vid matcher har det hänt att delar av publiken väst "hsssssss" för att härma ljud från gaskammare.

- Antisemitism är ett problem för fotbollen i Londonområdet. Det förekommer utanför London i norra England också, men där är det inte lika vanligt, säger David Lynch från föreningen Kick it out, till Expo.

Stjärnan från Englands damlandslag Rachel Yankey och Zesh Rehman, Premier Leagues första asiatiska spelare, deltar i filmen tillsammans med välkända stjärnor som Frank Lampard, Kieran Gibbs och Ledley King. Syftet är att uppmärksamma fansen på ordet "Y-ordets" ursprung.

- Vi har försökt att ta tillbaka ordet från de som använder det. Det är ett rasistiskt begrepp som är nedsättande mot judar och jag tror inte att alla känner till det idag, säger David Lynch.

Filmen släpptes på torsdagen och sprids bland annat via Youtube. I framtiden hoppas Lynch att de ska kunna spela filmen på arenor inför fotbollsmatcher.

- De flesta reaktionerna vi har fått har varit positiva. Några har hört av sig och sagt att de känner sig orättvist utpekade. Vi uppmanar alla att ta del av filmen, säger David Lynch.

Se filmen här:

Ämnen i artikeln