Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

"I morse försvann die Ausweise i Brignoles", twittrade kandidaten efter partiets seger i distriktsvalet i Brignoles den 13 oktober.

Uttalandet sågs som en direkt hänvisning till Nazitysklands identifikationskrav på judar. Ausweise, ett tyskt identitetskort, användes för att identifiera huruvida man var anställd av ett tyskt företag eller myndighet. För många judar blev kortet en fråga mellan liv och död.

- Mitt twitterinlägg var menat som ett skämt men det går tydligen inte att skämta om allt, sa den sparkade politikern till Reuters i onsdags. Han försäkrade också att han varken var "homofob, antisemit eller rasist".

Politikern har upprepade gånger på sin Facebooksida visat tycke för diktatorer. Han har gett tummen upp för den före detta bosnisk-serbiske politikern Radovan Karadzic och den serbiske politikern Vojislav Seselj. Båda står anklagade brott mot mänskligheten och väntar på rättegång.

Politikern kritiseras också för att förhärliga kolonialismen. I en diskussion på Facebook hävdade han att kolonialismen har varit en "möjlighet" för Algeriet. Kandidaten ser dock kritiken som ett påhopp på honom.

- Det är små petitesser som har blåsts upp av medier, det är lite väl lågt. De utnyttjar min unga ålder, säger den 19-årige politikern.

Den fjärde november meddelade politikern på sin Facebooksida att han lämnar sin post i Front National.

- Först var jag upprörd men jag vill inte skada partiet, sa han till AFP rapporterar Le Monde.

Front National har de senaste veckorna redan uteslutit flera av sina kandidater. I måndags uteslöts en kandidat för att ha lagt upp ett bildmontage där hon liknade Frankrikes justitieminister med en apa. Hon förklarade att hon föredrog att se ministern "uppe på ett träd" än i regeringen. Kandidaten förklarade att påhoppet inte kunde ses som rasistiskt eftersom "en apa är ett djur, medan en svart är en människa". Hon sade även att hon har "vänner som är svarta".

Nuvarande partiledaren Marine Le Pen tog över sin far 2011 och har sedan dess försökt tvätta bort partiets stämpel som högextrem. Hon försöker även stärka partiet utanför landets gränser. Expo idag rapporterade tidigare om hennes möte med Sverigedemokraterna i oktober.

Uteslutningarna har visserligen varit ett tungt bakslag men partiet fortsätter trots det att erhålla ett ökat stöd. Front National är sedan presidentvalet 2012 Frankrikes tredje största parti, enligt opinionsmätningar.

Samtidigt har åtalsimmuniteten hävts för Front Nationals partiledare sedan hon jämställt muslimska bönestunder på franska gator med den nazityska ockupationen under andra världskriget. Den tidigare partiledaren Jean-Marie Le Pen dömdes 2012 för att ha förringat Förintelsen. Han har även kallat nazisternas gaskammare för en "detalj i andra världskrigets historia".