Uthängd av högerextrema

Allt sedan Ahmed blev felaktigt utpekad som terrorist har tillvaron vänts upp och ner för honom och familjen. På högerextrema sidor publiceras det uppgifter om honom och han har flera gånger hotats och attackerats. Fortfarande finns det ingen rättslig hjälp att få. Personerna bakom näthatet förblir okända och kan fortsätta sina påhopp.

Front National utesluter ännu en kandidat

Flera rasistiska uttalanden. Front National har uteslutit ännu en kandidat till ett franskt lokalval. Politikern förminskade på sociala medier den nazistiska ockupationen av Frankrike.

Nazist plockas bort från skolstyrelse

Borttagen ur styrelse. Expo idag avslöjade förra veckan att en ledande nazist i Svenska motståndsrörelsens satt i en skolstyrelsen i Dalarna. Nu är han inte längre i styrelsen.

Misshandelsdömd föreslås till SD:s partistyrelse

Dömd för kvinnomisshandel. Sverigedemokraternas valberedning presenterade idag sitt förslag till en ny partistyrelse. Bland de föreslagna suppleanterna ingår en person som tidigare uppmärksammats för våldsbrott och för nazistkopplingar.

Rysk hbt-organisation attackerad

Ökat homofobiskt våld. I söndags kväll attackerade två gärningsmän en rysk hbt-organisation. Två skadades och tillståndet är allvarligt för ytterligare en person.

Tårta kastad på Jimmie Åkesson

Sverigedemokraternas satsning på att ta över Söder i Stockholm har inte mottagits väl. Partiledaren Jimmie Åkesson fick en tårta kastad på sig. Ett hundratal personer demonstrerar mot partiets närvaro.

Tusentals i högerextrem marsch i Ryssland

Skanderade nazistiska slagord. Tusentals ryska högerextremister demonstrerade på måndagen i den årliga ryska marschen.

Nazistallierad ledare hyllas i Ungern

Allierad med Hitlertyskland. I söndags hölls en ceremoni i Budapest där en staty på en ungersk nazistallierad statschef avtäcktes. Nästan tusen personer protesterade mot ceremonin.

Nazist inte välkommen i Hyresgästföreningen

Bryter mot värdegrunden. Hyresgästföreningen står fast i sitt beslut att utesluta en aktivist i Svenska motståndsrörelsen.

HBT- aktivister hotade i Serbien

Hakkors och hot. HBT-aktivister är utsatta i Serbien. Nu kräver Civil Rights Defenders att myndigheterna agerar.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu