Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

En aktivist i Svenska motståndsrörelsen fick i september beskedet att han uteslutits ur Hyresgästföreningen i Västra Sverige. Aktivisten överklagade beslutet men förlorade. Han menar att det inte var korrekt att utesluta honom och hävdade att Svenska motståndarrörelsen inte är en främlingsfientlig organisation.

"Att vi skulle vara rasistiska vänder jag mig också emot. Vi kämpar för vårt folks intressen. Det innebär verkligen inte att vi fördömer och föraktar andra folk. Vi har dock inga problem att prata om att det bland människor finns raser, skriver han i sin överklagan".

Hyresgästförening meddelar dock att uteslutningen står fast med motiveringen att det inte är förenligt med ett medlemskap i en hyresgästförening "att samtidigt vara medlem i, eller aktivt verka för en organisation som är antidemokratisk, rasistisk eller våldsbenägen".

Aktivisten har tidigare skrivit på Svenska motståndsrörelsens hemsida att han ska ge igen.

"Jävlas de så kan jag jävlas tillbaka, det ska de vara säkra på. Jag tycker att de bör se över sin syn på yttrandefriheten. När dagen kommer, för det gör den, kommer det vara ombytta roller. Då kanske de har glömt, men inte jag".

Svenska Motståndarrörelsen betraktar efter uteslutningen hyresgästföreningen som en "politisk fiende" och uppmanar på sin hemsida sina medlemmar att bojkotta och säga upp sitt medlemskap.