Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Judiska Församlingen i Stockholm fick i början av januari fyra hotfulla e-postmeddelanden skickade till sig. Mejlen innehöll bland annat följande formuleringar:

"Jag vill stoppa kniv i judar, jag vill slakta varenda jude. Jag vill slakta varenda judinna, varenda judendomsutövare på denna jord".

"Jag vill sprätta upp dem som trasdockor. Jag vill bränna ihjäl dem, jag vill skära av halsen på er".

- Det tillhör visserligen den grövsta kategorin av hot vi får ta emot. Men det är inte ovanligt, säger en person på säkerhetsavdelningen vid Judiska församlingen i Stockholm.

Personen vill vara anonym på grund av säkerhetsläget.

- Tyvärr är det väldigt få incidenter som går till åtal. Det är vanligt att vi får ta emot brev med hot om våld och vykort med antisemitiska texter. Det är en stor mängd ouppklarade brott, säger talespersonen.

Även Judiska centralrådet i Stockholm fick mejlen skickade till sig.

28-åringen har vid flera tillfällen tagit kontakt med Säkerhetspolisen. Han har hotat att döda två chefer som vid flera tillfällen har företrätt myndigheten offentligt under de senaste månaderna. Två kvinnor med samma efternamn som en av cheferna har även de drabbats.

28-åringen greps den 4 januari i år och häktades tre dagar senare. Han har nu åtalats misstänkt för hets mot folkgrupp, olaga hot och hot mot tjänsteman.

Expo har varit i kontakt med Säkerhetspolisen som inte kommenterat fallet.