Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

– Det är fruktansvärt, jag har blivit kränkt så många gånger innan och så kommer det här. Det är fruktansvärt, i det området jag bor i också. Det är riktigt illa, säger den uthängda mannen till Expo.se.

Det är det högerextrema Förbundet nationell ungdom, som genomfört aktionen. Informationen om att mannenskulle vara en dömd pedofil kommer från en sajt som drivs av Mikael Skillt som även är aktiv i FNU. Organisationen uppger på sin hemsida att de möttes av tacksamma grannar när de spred uppgifterna om mannen. Men den utpekade är i själva verket ingen dömd pedofil. Han friades av Hovrätten efter att tingsrätten dömt honom för grovt sexuellt övergrepp av minderårig.

Mannen fick en chock när han såg alla flygblad som pekade ut honom:

– Jag blev alldeles kall, det kändes i hela kroppen. Inte det här också tänkte jag. Jag har gått igenom så mycket i den processen.

Han berättar att varje gång han åker hem från sitt jobb, så känner han en klump i magen inför mötet med sina grannar. Han säger att de flesta fortfarande tror att han är dömd och även de som får reda på att han friats kan tro "ingen rök utan eld".

– Jag om någon föraktar det här med pedofili. Det är hemskt att bli uthängd så här som den värsta snuskbrottslingen. Jag vill ha upprättelse nu, säger han.

Efter att en vän till den utpekade mannen kontaktat sajten som hängt ut honom så har de tagit bort uppgifterna om honom. Men mannen menar att skadan redan är skedd.

– Folk vet ju inte att jag är frikänd, utan de har fått de här flygbladen. Hovrätten har med tyngd slagit fast att jag är totalt oskyldig. Men jag tänker inte flytta, jag är oskyldig och jag tänker inte fly, säger han.

Mannen menar att hans berättelse är viktig för att visa att grupper som FNU inte ska kunna skrämma människor till tystnad.

Expo.se har utan framgång sökt Skillt för en kommentar.

Texten uppdaterades 150609.