Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Fredrik Hagberg, 24 år, Stockholm

Kandiderade för Nationaldemokraterna i valet till kommunfullmäktige i Vallentuna 2006 men hade sin första kontakt med partiet redan 2003. Står bakom domänen nordiskungdom.se och tillhör ledarskiktet inom organisationen. När Nordisk ungdom demonstrerade utanför Aftonbladet i oktober förra året var han en av talarna. Anmälde sig som deltagare på seminariet "Upp till kamp mot sionism" som arrangerades av islamisten Mohamed Omar i januari 2010.

Patrik Forsén, 26 år, Stockholm

Talesman för organisationen. Har en bakgrund som aktivist i Nationaldemokraterna. 2006 kandiderade han för partiet i kommunvalet i Vallentuna. Var tidigare ordförande i partiets ungdomsförbund men lämnade och presenterades som talesman i samband med att Nordisk ungdom grundades. Anmälde sig som deltagare på seminariet "Upp till kamp mot sionism" som arrangerades av islamisten Mohamed Omar i januari 2010. Han har tidigare mottagit strafföreläggande för våldsamt motstånd och försök till varusmuggling, ringa brott.

nu_andreas_nyberg_1-176.jpg

Andreas Nyberg, 22 år, Göteborg

Nyberg har precis som Forsén en bakgrund inom Nationaldemokraterna. När ND:s ungdomsförbund återlanserades i slutet av 2007 efter Forséns avhopp var det han som fick ta över ordförandeposten. Driver i dag "Svensk student", en kårorganisation som sorterar under Nordisk ungdom. Var med och trakasserade en lärare som uttalat sig mot rasism i skolan i mars 2010.

nu_andreas_johansson_1_176.jpg

Andreas Johansson, 25 år, Västerås

Har sin bakgrund inom Nationaldemokraterna. Tog sin första kontakt med partiet 2002 och var aktiv i sex år, bland annat som representant för ungdomsförbundet i olika officiella sammanhang. 2008 lämnade han partiet efter interna stridigheter. Är vice ordförande i Nybergs organisation "Svensk student". Har två år i rad varit talare när nazister demonstrerat i Helsingborg den 1 maj. Uttalar sig ofta om att höger- och vänsterextremister borde enas i sin kamp mot det svenska samhället. Dömd för grov misshandel och våldsamt upplopp.

Ämnen i artikeln