Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

– Jag har lämnat ut mitt lösenord till en gammal tjej för att hon ville se att jag inte raggade på andra. Jag vet inte om det är hon som skrivit detta eller någon annan vän som suttit och tittat när jag loggat in på Facebook. Jag har aldrig gömt mitt lösenord, säger Pulkert till Expo.se

På Pulkerts Facebookkonto florerade rasistiska kommentarer. Bland annat stod det att en "blandning mellan etniska grupper med olika utseenden är vidrig". Invandrare som lär sig svenska beskrevs som parasiter som försöker anpassa sig för att få stanna, endast för att kunna parasitera på landet. På facebook-kontot stod även:

"Som min morfar sa: jag gillar inte Hitler speciellt, men om han förlorar kriget blir det slut på med europeiska kulturen…smaka på det!".

Förutom de många rasistiska kommentarerna gillades nazistiska Svenskarnas parti och på kontot länkades till nazistmusik. Efter att en blogg i veckan uppmärksammade innehållet på Pulkerts konto stängdes det ner. På Pulkerts nystartade konto hävdar han att hans tidigare konto blivit hackat eller "utnyttjats av någon som förmodligen hatar politiskt arbete i SD". Han bedyrar att han anser att majoriteten av invandrarna är hederliga. Han skriver även att Sverigedemokraterna är en konsekvens av ohederliga invandrare.

"Hade alla invandrare och flyktingar kommit till Sverige för att bidra till allas välstånd genom arbete och hederligt liv och visat lite tacksamhet mot Sverige och svenskarna som tog emot de, då har SD nog inte funnits! Tänk på det", står det på Pulkerts nystartade konto.

Till Expo.se säger Pulkert att han haft två konton. Ett som han använde under ett falskt namn och ett med sitt riktiga namn. Anledningen till det ska ha varit att Pulkert pratade mycket på tjeckiska med det falska namnet. Han säger att han i fortsättningen ska vara mer försiktig med sitt lösenord, eftersom att han sitter i kommunfullmäktige.

Sverigedemokraternas distriksordförande i SD-Syd, Mikael Eskilandersson säger till Expo.se att han har fullt förtroende för Pulkert och att han sitter med honom i kommunfullmäktige och vet att Pulkert inte hyser de åsikter som uttryckts på Facebookkontot.