Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var i radioprogrammet Janet Mefferd Show som Gheen i måndags ska ha sagt att hans organisation ALIPAC, Legal Immigration PAC, inte längre titulerar Barack Obama som president, utan istället som "Diktator Barack Obama". Han menar även att det bara finns två alternativ för landet.

"Jag är verkligen inte säker på vad jag ska säga till människor, mer än att jag tror att de måste göra ett val. Antingen acceptera vad som än väntar, eller starta extra politiska aktiviteter, som jag verkligen inte kan prata om för de är alla olagliga och våldsamma", sa Gheen i radio, enligt Southern Poverty Law Center.

Dagen efter gick Gheen ut på sin hemsida och förklarade han alltid varit tydlig med att han är mot våld. Vidare skriver han att media medvetet förvrängt hans ord för att hetsa "vänstern" mot honom. Gheen lägger sin tillit till Gud.

"Jag tror bara Guds försyn kan rädda Amerika. Jag är förtvivlad över att någon har placerat Amerika i en position där valmöjligheterna är undergivelse eller våldsam revolt. Jag har inte skapat denna hemska situation och för mig är båda alternativen bedrövliga."

Han håller fast vid att Barack Obama är en diktator som skapar en konflikt mot det "vita Amerika".

"Jag säger detta som ett svar till informationsfilmen "Se något, säg något", (Informationsfilm från Homeland Security red. anm) i den är nästan alla misstänkta personer vita och de som ringer polisen kommer från minoriteter", skriver Gheen.