Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

För fyra år sedan skrev samme Bodekull under tillsammans med flera nazister för att registrera det djupt rasistiska partiet Sveriges Nationella Demokratiska Parti.

- Det är av den här anledningen som jag inte är intresserad av att uttala mig om Frimurarna. Det är nästa alltid högerextremisterna som kommer med de här konspirationsidéerna, säger Hasse Aro, programledare på TV 3 och Frimurare.

Innan Aftonbladets reporter Kerstin Weigl gjorde intervjun med Torsten Bodekull så gjord hon en viss kontroll på vem han var.

- Jag kollade att han existerar och han har fog som får kalla sig religionshistoriker. Jag känner till hans andra politiska åsikter men jag hittade väldigt få akademiker som skrivit om frimurare, och Bodekulls text var koncis, faktaspäckad och neutral, säger Kerstin Weigl, reporter på Aftonbladet.

Flyktingpolitiken ett "gigantiskt bedrägeri"
I september 2001 skrev han en vulgär artikel om omskärelse i Sverigedemokraternas Internettidning SD-kuriren och har skrivit flera artiklar som behandlar den svenska flyktingpolitiken. På sin hemsida skrev han bland annat:

"Den svenska flyktingpolitiken kan liknas vid en båt i ett stormande hav fyllt med nödställda, man räddar och tar ombord människor till båten är överfull, kantrar och går under med man och allt."

Han beskriver den svenska flyktingpolitiken som ett "gigantiskt bedrägeri som skadat landet".

Hyllar Unabombaren och hävdar att politikerna är psykopater
Det är inte bara artiklar om den svenska flyktingpolitiken som Torsten Bodekull har publicerat på sin hemsida. I en annan artikel deklarerar han sitt stöd för den amerikanska terroristen Unabombaren, som dömdes för en rad sprängningar i USA.

"Unabombaren har rätt, industrialismen har gjort jorden till ett stinkande helvete. Det finns inget att förlora, upp till kamp mot det bestående."

När han inte hyllar Unabombaren så visar han sitt förakt mot de svenska politikerna.

"Dagens politiker är att betrakta som en skock kriminella psykopater som hänsynslöst berikar sig på skattebetalarnas bekostnad. De som inte är psykopater är istället naiva välmenande nickedockor som styrs av psykopaterna."

"Lätt att vara efterklok"
- Hade jag läst alla de texterna som du läste upp för mig, det är lätt att vara efterklok, hade jag kanske gjort en annan bedömning. Jag sökte från början en annan person på Lunds universitet att intervjua, säger Kerstin Weigl.