Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

På order av Roms åklagare grep polisen de fem medlemmarna. Ytterligare 16 medlemmar ur gruppen är misstänkta och under utredning, bland annat en 15-åring, rapporterar nyhetssajten International Business News.

Italiensk media har rapporterat att personerna även är misstänkta för att ha hotat flera personer, bland annat Riccardo Pacifici som är chef för det judiska samfundet i Rom och Roms borgmästare Gianni Alemanno. De misstänks även för att ha hotat flera personer i det italienska parlamentet.

Medlemmar ur organisationen ska också ha planerat en bombattack för att döda Pacifici.

Det är fortfarande oklart om onsdagens gripande kan kopplas till den italienska fascisten Gianluca Casseri som på tisdagen sköt ihjäl två senegaleser och skadade tre personer när han öppnade eld i centrala Florens. Efter attentatet tog Casseri sitt eget liv.

Casseri är sedan tidigare känd för sin aktivitet inom den italienska nyfascistiska rörelsen. Han har bland annat varit aktiv i den militanta nyfascistiska organisationen Casa Pound. På internet har nazister hyllat Casseris våldsdåd och beskrivit honom som en hjälte.

Ämnen i artikeln