Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

De tre soldaterna var placerade utanför det judiska kulturcentrumet som en del i de franska myndigheternas åtgärdsprogram mot terrorism efter förra månadens terrordåd i Paris där 17 människor dödades. Mannen som kunde gripas i samband med attacken är i 30-årsåldern och sedan tidigare känd av polisen, rapporterar The Guardian. Utredningen mot mannen, som enligt medieuppgifter heter Moussa Coulibaly, leds av åklagare med inriktning på kontraterrorism.

Moussa Coulibaly ska ha varit beväpnad med två knivar, men endast använt sig av en. Överfallet mot de tre soldaterna kom utan förvarning när Moussa Coulibaly tillsynes var på väg att passera kulturcentrumet. En av soldaterna knivskars i nacken och ansiktet, därefter gick Moussa Coulibaly till attack mot de två andra soldaterna, varav en av dem knivskars i armen. Ingen av soldaterna ådrog sig livshotande skador.

Moussa Coulibaly greps i samband med att han försökte fly från platsen. Enligt Dagens Nyheter ska ytterligare två personer haft sällskap med mannen. Dessa lyckades dock fly.

Den gripna 30-åringen utvisades från Turkiet förra veckan. Han bär samma efternamn som en av förövarna som i januari dödade en polisman och fyra andra i en kosherbutik. Men enligt The Guaridian har inte fransk polis funnit någon länk mellan dem. Coulibaly är ett vanligt namn i Mali, som 30-åringen ursprungligen kommer från.