Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

I ett meddelande på Nationaldemokraternas hemsida tillbakavisades påståendet om att misshandeln var en intern uppgörelse och att folk drog kniv inne på kansliet. I meddelandet står det att det fanns flera vittnen till händelsen som kan bekräfta att Mikael Skillt agerade på eget bevåg och att han endast hade som avsikt att angripa med våld. Skillt ska även att hotat med att skära halsen av en person.

Men historien går isär. Enligt en källa till Expo började bråket efter att flera nationaldemokrater beväpnat sig med batonger och knivar för att ge sig på Skillt. Bråket skulle vara ett resultat av en längre konflikt inom den högerextrema rörelsen.

Skillt har på den högerextrema sajten Nationell berättat att han tidigare har riktat kritik mot Abramsson och att partiledaren då ska ha förtalat honom. Misshandeln av partiledaren var ett resultat av Marc Abramssons förtalskampanj menar Skillt.

Skillt påstår även att Abramsson ska ha uppmanat honom att använda våld mot de i partiet som kritiserar partiledaren, vilket han vägrade att göra. Abramsson ska även ha sagt att Skillt skulle göra som de gör i Svenska motståndsrörelsen - "ta ut personen i skogen för att där genomföra misshandeln." Nationaldemokraterna hävdar att påståendet är en lögn.

"Vi har givetvis varken förr eller senare brukat våld mot våra aktivister eller hotat medarbetare med våld. Den som anser annorlunda bör kunna bevisa sina påståenden".

Nationaldemokraternas tidning Nationell idag har ett sammarbete med Förbundet Nationell Ungdom. Tidningen har med ekonomiskt stöd hjälpt till att starta förbundet. Aktivister från FNU har bland annat hjälpt Nationaldemokraterna att sprida Nationell Idag. Men Partiet uppger att det finns personer som har försökt ta åt sig äran för deras tidning och skriver:

"Till de som ingick i en grupp som mer än gärna ville stjäla tidningen Nationell Idag, utan att behöva göra arbetet med att bygga upp en veckotidning, kan vi bara säga: Ni kommer aldrig lyckas ta tidningen från medlemmarna som byggt upp den."

Mikael Skillt har sagt upp allt samarbete med Nationaldemokraterna.

Ämnen i artikeln