Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Den förste som talade var Info-14:s Robert Vesterlund. Därefter följde Magnus Söderman från Svenska Motståndsrörelsen. Han sade bland annat:

- De styrande ställer sig på utsugarnas sida. Krig har förklarats mot det svenska folket. I krig dör folk och det har fienden förstått. Frågan är om ni har förstått?

Åhörarna svarade honom med att skrika ja.

Näste talare var Anders Ärleskog från Nationalsocialistisk Front. I sitt tal jämförde han bland annat morden på den åttaårige pojken i Linköping med mordet på James Waite i Sollentuna. Efter morden i Linköping ordnades en offentlig minnesstund, där bland annat justitieminister Thomas Bodström deltog. Så skedde däremot inte i Sollentuna. Ärleskog drog i sitt tal slutsatsen att samhället inte bryr sig lika mycket om när svenskar mördas som när invandrare mördas.

Innan det var dags för den siste talaren att äntra scenen överlämnade Anders Lagerström en check på 30 000 kronor till Robert Vesterlund. Pengarna kommer från Nordiska förlaget och Lagerström förklarade att de är avsedda att användas när nästa års Salemmarsch arrangeras.

Siste talare var en gäst från Tyskland, Stefan Rochow från Junge Nationaldemokraten, ungdomsorganisationen till tyska NPD.