Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

På fotbollsarenan Wisla Krakow såg 25 000 åskådare det holländska landslaget träna. En supportergrupp på 500 personer gjorde apljud mot holländska spelare.

"Det är en skam att mötas av detta, speciellt efter att vi varit i Auschwitz. Vi kommer ta upp detta med UEFA och om det händer under matcherna kommer vi prata med domaren och be om att få lämna planen", sa den holländska lagkaptenen Mark Van Bommel efter träningen, rapporterar The independent.

Bara timmar innan hade det holländska landslaget besökt koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau. När det holländska landslaget utsattes för de rasistiska påhoppen, begav sig spelarna till den andra planhalvan, bort från de rasistiska fotbollssupportrarna.

Problemen med rasism på läktarna hos EM-värdarna Polen och Ukraina är välkänd. Det italienska fotbollsproffset Mario Balotelli har nyligen sagt att han tänker lämna planen om han utsätts för rasism.

UEFA:s ordförande Michel Platini har svarat att om Balotelli lämnar planen så kommer han att få ett gult kort.

– Det är inte spelare som Mr Balotelli som dömer matchen, säger han.

Men ordföranden tillade i en intervju till BBC att alla fall av rasism kommer att tas på största allvar och att domaren kan bryta matchen om det blir problem på läktarna. Han sa även att UEFA har arbetat förebyggande inför EM och gett stöd åt antirasistiska organisationer som Never Again.

Tidigare har flera spelare, framförallt från England, avrått sina anhöriga att följa med till Ukraina och Polen på grund av oro för rasism.