Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var på Nationalsocialistisk Fronts Hitlermiddag den 17 april i år som Curt Linusson bar en komplett nazistuniform med en armbindel med ett hakkors på. En bild på när Linusson talade publicerades på NSF:s hemsida och det ledde till en förundersökning mot Linusson gällande hets mot folkgrupp, skriver Nya Lidköpings Posten.

Detta är skäl nog att åtala honom för hets mot folkgrupp, enligt vice chefsåklagare Sune Johansson i Uddevalla. Han säger också till tidningen att han har flera tidigare rättsfall att luta sig tillbaka på.

Ställde upp i val
Curt Linusson är verksam i Skaraborg. Han har varit ledare för enmanspartiet Skaraborgs Svensksocialister, SSS, som ställde upp i kommunvalet i Lidköping 2002. Partiet fick 154 röster vilket motsvarade 0,6 procent av rösterna i kommunen.

Curt Linusson är ledare för den nazistiska organisationen Legion Wasa, som organiserar återkommande fältövningar i de västsvenska skogarna. Han är mångårig aktiv medlem i Nordiska rikspartiet och ställde upp i valet till kommunfullmäktige i Lidköping för det egna partiet Skaraborgs svensksocialister. En dryg månad efter årets Hitlermiddag genomförde polisen en husrannsakan mot Linusson och hittade en revolver.