Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Den kraftfulla bomben, som också skadade 200 personer, placerades ut av fascistorganisationen NAR, Nationella Revolutionsavantgardet.

Gilberto Cavallini, före detta medlem i NAR, döms till livstids fängelse för att ha hjälpt de tre gärningsmännen med logistik innan attacken, rapporterar sajten The Local Italy. Cavalli lät gärningsmännen bo hos honom och gav dem falska dokument och en bil, enligt Rai News.

Under en period från 1960-talet till början på 1980-talet drabbades Italien av över 12 000 terrordåd både från vänster- och högergrupper, som dödade hundratals personer.

Cavallini sitter redan fängslad sedan 1983 för bankrån och mord som han också erkänt. Men han hävdar fortfarande att han inte var inblandad i terrordådet i Bologna.

— Jag har suttit i fängelse i mer än 37 år. Det är år som jag förtjänar. Men jag tänker inte acceptera att jag ska straffas för något som jag inte har gjort, sa han i rätten. Han kommer att överklaga domen.

Två NAR-medlemmar har dömts till livstid för att ha placerat ut bomben. En tredje fick 30 års fängelse eftersom han var minderårig.