Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var natten till söndagen som mannen greps. I hans bostad i Stockholmsområdet fann polisen vad de misstänkte var rörbomber, vilket Expressen var först att rapportera om. Nu har polisen, enligt uppgifter till Expo, konstaterat att mannen inte hade tillgång till rörbomber utan att det istället ska röra sig om attrapper och polisen ska ha avskrivit misstankarna om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Mannen har sedan 2018 gått in och ur ett flertal nazistiska och andra högerextrema organisationer. Under 2018 var han aktiv i såväl Alternativ för Sverige som numera nedlagda Nordisk ungdom.

2019 var han aktiv i Nordiska motståndsrörelsen. Som så många andra aktivister Stockholmsområdet följde han dock i anslutning till att organisationens splittrades med in i utbrytargruppen Nordisk styrka.

På sociala medier har mannen under lång tid gett uttryck för grov våldsromantik bland annat genom vapenbilder. Efter att han släpptes har han postat hot mot polisen tillsammans med en bild från Malexandermorden.

Enligt uppgifter till Expo är mannen fortfarande misstänkt för flera brott, bland dem narkotikabrott och brott mot knivlagen.