Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

36-åringen har häktats i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mord. Kriminalkommissarie Thord Haraldsson säger till GT att misstanken stärkts mot mannen efter att de funnit kvinnans kropp och Vänersborg tingsrätt valt att häkta honom.

– Vi har ju hittat kvinnans kropp och även om dödsorsaken inte är fastställd kan vi konstatera att hon bragts om livet, säger han till GT.

Den mördade kvinnan och 36-åringen kände varandra. 36-åringen har uppgett att han var i kvinnans lägenhet innan hon försvann den 30 juni. Han nekar dock till mordet.

Tidigare har en 35-åring och en 31-årig man häktats misstänkta för skyddande av brottsling. Båda är bekanta till 36-åringen.

36-åringen och 35-åringen har en historia i vit makt-miljön och då i synnerhet Nationalsocialistisk front, NSF, sedermera Svenskarnas parti.

36-åringen som misstänks för mordet i Trollhättan hade på 90-talet en ledande position i Nationalsocialistisk front där han ledde organisationens lokala avdelning i Trollhättan.

Han var medlem i organisationen åtminstone fram till 2001. 36-åringen har även varit ordförande i Nationella frihetsfronten.

När 36-åringen ledde NSF i Trollhättan anslöt sig bland andra Daniel Höglund, som senare även blev partiledare för Svenskarnas parti. Daniel Höglund intog snabbt en ledande roll i avdelningen tillsammans med 36-åringen.

36-åringen ger fortfarande uttryck för högerextrema åsikter, i juni skrev han på Facebook:

"Söndag 23 juni, Adolf & Alice var namnen för dagen. Skänker Tysklands bortgångne rikskansler en tanke, och sen en till hon den där förvirrade i Underlandet ;P"

I ett annat, också från juni, skriver han:

"Händer något kul idag folk runt Trollhättan-Grästorp? Fylleslag? Moskébränder? Husvagnsfylla? Svar söker ;P".

36-åringen finns under 21 punkter i belastningsregistret. Han är dömd för flera fall av misshandel, olaga vapeninnehav och grov kvinnofridskränkning. Han har även belagd med flera besöksförbud.

1993 dömdes han i ett uppmärksammat mål i Trollhättan då en somalisk man oprovocerat misshandlades av ett gäng nazister. 36-åringen hoppade bland annat på offrets huvud. Mannen låg medvetslös i två veckor.

På torsdagen väntas polisen förhöra 36-åringen om mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan.