Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Den 11 december 2012 skickade musikern mejl med sexuellt kränkande bilder till en kvinna. Det var ett fotografi av henne. Bilden hade dränkts i sperma och med texten:

"Du klär i min sperma".

I förundersökningen framgår det att kvinnan i en chattkonversation flera gånger bett 30-åringen att sluta skicka bilder.

Tingsrätten skriver att fotografierna varit ägnade att kränka kvinnans sexuella integritet. Vidare skriver tingsrätten att 30-åringen genom att skicka bilderna gjort sig skyldig till sexuellt ofredande.

Den 30-årige musikern och en annan medlem av bandet var till åtminstone 2010 medlem i Sverigedemokratisk ungdom. Han har ett långt förflutet inom den så kallade vikingarockscenen och hans nuvarande band har vid ett flertal tillfällen spelat på Kuggnäsfestivalen. Bandet har även framträtt med Ultima Thule, men även med band som kopplats till vit makt-scenen.

En medlem i samma band som 30-åringen säger att han inte känner till domen och att han inte har något ansvar för en annan bandmedlems liv.

- Hör inte av dig till mig med massa jävla skitsnack och be mig att kommentera något som jag inte har med att göra. Menar du att jag som medlem i samma band ska ta ansvar för det liv som den personen lever? Förstår du inte att det är helt orimligt?, säger han.

30-åringen dömdes till dagsböter och ska betala ett skadestånd till kvinnan på 5000 kronor.

Expo Idag har inte lyckats nå 30-åringen för en kommentar.