Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Undersökningen bygger på en modell från ansedda Community Safety Trust, vilka mäter hatincidenter mot judar i Storbritannien sedan 30 år tillbaka. Av de 632 registrerade fallen under 2012 var 58 procent av offren kvinnor.

De flesta av incidenterna, 74 procent, skedde på nätet och vanligen i sociala medier såsom Twitter.

– Genom att belysa dessa incidenter vill vi att folk inser att islamofobi är lika vidrigt och giftigt som antisemitism och jag tror att folk inte uppfattar det som så i dag – åtminstone gör några personer inte det, säger Fiyaz Mughal, chef för Faith Matters, som genomfört undersökningen, till BBC.

Bland de fysiska angreppen var det vanligast att kvinnor i traditionella muslimska kläder, såsom slöja, attackerades. Offren var i alla åldrar, från fem till 89 år.

Faith Matters projekt bygger på en online-tjänst där offer kan anmäla attackerna. Metoden beskrivs som framgångsrik. I många fall har organisationen kunnat uppmärksamma media på incidenterna och tryckt på för att polisen ska ta brotten på större allvar.

– Vi behöver minska näthatet mot muslimer, men vi måste också skapa ett ramverk för polisen och andra institutioner för att få dem att registrera och driva fall på det här området, säger Fiyaz Mughal till BBC.

Tre fjärdedelar av förövarna är män. I 54 procent av alla fall kunde förövaren kopplas till de högerextrema och muslimfientliga organisationerna British National Party eller English Defence League (EDL). Fatih Matters undersökning har också lett till att 21 EDL-supporters gripits för incidenterna.