Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Tillsammans med kamrater ur den löst sammansatta gruppering av nazister som växt fram efter Nationaldemokraternas fall i Västsverige, tog sig 20-åringen sent under fredagnatten in till Göteborgs centrala delar.
Första larmet kom till polisen vid tretiden på natten om bråk på centralstationen. Därefter kom två ytterligare larm om misshandel. Hela tiden med signalementet på en stor, kraftig och rakad man i beige jacka i en grupp av yngre skinnskallar. Slutligen grips han när han försöker smita förbi en polispatrull som visiterade hans kamrater.

Nekar till brott
Under dagens häktningsförhandling nekade mannen till samtliga anklagelser. Vid ett tillfälle ska någon ur skinnskallegänget frågat två män om de var homosexuella. Innan de hann svara fick en av männen en flaska i huvudet, medan den andre fick ett slag mot ansiktet. De övriga misshandelsfallen har ingen som helst politiskt koppling och det rör sig om såväl kvinnor som män.
Därför frågade åklagaren under häktningsförhandlingen om 20-åringens inställning till homosexuella. 20-åringen vägrade kommentera frågan, varvid åklagaren påpekade att han helt nyligen dömdes för hets mot folkgrupp, sedan han burit en t-shirt med texten ”Böghatare” i centrala delarna av Uddevalla.
Polisen utreder just nu också misstankar om 20-åringens inblandning i en misshandel i Skövde den 28 augusti.

Från ND till NSF
20-åringen började sin politiska karriär i Nationaldemokraterna, förklarade offentligt att demokratin inte var något för honom och anslöt sig i november 2002 till Nationalsocialistisk front. Han bodde en tid i NSF:s partigård utanför Vara tillsammans med den nyligen dömde Västeråsnazisten Dan Dalén, men kom inte överens med partikamraterna och ingår idag i den löst sammansatta grupperingen av nationella i Göteborg.