Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Efter en marsch längs gågatan i centrala Ludvika höll den lokale ledaren för SMR Pär Sjögren ett kort tal där han talade om dödsmisshandeln på en 44-åring i Ludvika. Samtidigt höll ett 30-tal motdemonstranter en tyst protest mot nazisterna och visade plakat mot rasism. Bland motdemonstranterna fanns representanter från Moderater, Vänsterpartister samt deras ungdomsförbund. Även personer från Ungdom mot Rasism var på plats.

Kommunfullmäktigeledamoten för Vänsterpartiet Jan Larsson säger att det är viktigt att göra något och att visa sitt ogillande när nazisterna demonstrerar.

– Det var mycket olustigt att ha dem här. Vi kommer att ha ett möte och diskutera om att hålla en ny manifestation mot nazism, säger han till Expo.se

Även den moderater kommunfullmäktigeledamoten HåGe Persson, som deltog på motdemonstrationen tycker det är viktigt att demonstrera mot nazismen.

– Det är viktigt att visa att man inte tolererar det som Svenska motståndsrörelsen står för, sa moderaten HåGe Persson till DT.se.

Polisen uppger att stämningen var lugn på demonstrationen och ingen greps.