Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

– Det känns väldigt allvarligt, det är ett angrepp mot yttrandefriheten, bara för att jag inte har samma åsikt som dem så hänger de ut mig på det här sättet. Dessutom är det en bild på Breivik med ett vapen riktat mot mig, det är en mycket annorlunda situation som jag aldrig varit med om tidigare, säger Daniel Riazat till Expo.se

I lördags attackerades ett antirasistiskt möte i Ludvika av ett tiotal aktivister från Svenska motståndsrörelsen. Vänsterpartisten och kommunpolitikern Daniel Riazat slogs med en flaska i huvudet och tre SMR:are greps, två misstänkta för främjande av flykt och en för misshandel. Samtliga tre har släppts men är fortfarande misstänkta för brott

Attacken i Ludvika har uppmärksammats i media och på SMR:s hemsida har flera artiklar publicerats om händelsen där de anklagar Riazat för att vara en lögnare. På fredagen publicerade SMR en artikel med ett bildkollage på Riazat där Anders Behring Breivik står bakgrunden och riktar ett automatvapen mot hans huvud.

– Vi har flytt från ett land en gång och vi tänker inte göra det igen, mina föräldrar får associationer från hemlandet Iran. Jag trodde inte detta skulle förekomma i Sverige, säger Riazat.

Daniel Riazat säger att han fått flera hotfulla mejl efter attacken mot honom i Ludvika.

"Går du runt och sprider dina lögner din kommunist och mediahora, är du feg vågar du inte ta saken i dina egna händer", står det i ett av mejlen. Okända personer har även ringt och sökt Daniel Riazat.

Daniel Riazat uppger till Expo.se att polisen på eget initiativ polis- och JK-anmält publiceringen.

Ämnen i artikeln